khai&noniey

Thursday, 11 April 2013

my skin having a bad peeling :(

TABITA SKIN CARE!!!

i'm try using this hot meletop product now. thats y my skin peeling rite know.nak sgt kn,rasain lah noniey..bila dah peeling pedih ooo masa nk cuci muka n pakai toner. dah la mahal.cehhh! cam aku beli plak.padahal dapat free.hahaha..nak repair skin yg burn masa jadi promoter kt jom heboh. terpaksa la. bila dah pkai tabita ni.aku teringat satu product yg aku pernah pkai dulu. sebijik cam tabita.cuma nama product lain dan warna juga bentuk nya.ni dia.

CLARIDERM namanya.

dulu aku pakai ni. dia punya ramuan dan lain2 sama dan sebijik cam tabita, toner,krim mlam dan siang dan pencuci muka.semua sama..aku ta taw la tabita tiru die.atau die tiru tabita.tapi aku pkai clariderm sejk form 3. tabita ni pulak hot meletop hujung tahun 2012. then,aku cuba la tabita. but get the same effect .so, aku keep going pkai tabita skrg,then da ok peeling cont with my old product CLARIDERM. hehe.. satu set tak sampai 300 pon 50 hengget je..haha
sekiannnn!!

Tuesday, 26 March 2013

hai..hai.. fuhhhh!!!!!1berhabuk suda blog nieh.hehe. lama tak update habaq hang :D tade mase la,tambah2 tengah practical ni.harharhar...okay.mesti korang dah taw noni nak bg taw apa.hehe.ce teke.ceteke.???

okay noni nak bagi taw yg 18/feb/2013 ccukup anniversary setahun kiteorang.ta sangke kan.pejam celik.pejam celik dah setahun.tape. noni cuma tunggu hari nak disatukan je.hehe.nampak sangat gatal nak kahwin..okey.sempena anniversary one years kiteorang ni.noni nak share sedikit rasa kasih sayang kami kepada korang.ecewah!!!!!.haha.this video adalah picture2 between us dari awal perkenalan sampai sekarang.kalau rasa nk tengok.u can enjoy it.kalau rasa meluat.g men jauh2.haha..

18/Feb/2012-18/Feb-2013 (1 years)





haaa..ni lah pic sepanjang setahun perkenalan kiteorang.okay,bukan tuh jew.di kesempatan ni.noni just nk bgi taw dekat my beloved hubby. yang syg cyg biey.  dalam setahun macam2 dugaan kan biey.btw,dugaan tuh jugak megajar kite erti kekuatan.dan hari ini sayang akui.EGO sayang mmg tinggi.sorry!!! but i'll try to change. thanks for everything that yu have done for me.i'm very appreciate all the things biey. especially,bila kita shopping. tengs untuk semua baju2 yang berlambak b belikan :p


 (gambar hiasan)

itu bukan almari saya yea.hiasan je. almari saya lagi besar.sampai ta muat semua baju biey beli tuh. (bajet) haha.types noni ta suke pkaian yg terlalu mhal.pling mhal 40 ke atas je. noni shopping lebih pada Times Square.TS kan murah2 haha.. uptown downtown.noni bukannye DEMAND sangat mcam korag.oppss..haha.ni bru baju. belum termasuk yang di bawah ini lagi. jeng jeng!!
(gambar hiasan)
haha. this is lesson number one for you BOYS.Girl are never satisfied with just one pair of shoes. :D haha. tapi kasut hubby belikan tade la sebanyak ni hubby kan2x. hehehe..okay. ni benda sampingan je yg biey belikan.belom product kecantikan noni ag. haha. ce teke product ape?????
ni mmg noni punye ok.!
jeng!jeng!jeng! safi balqis rahsia kecantikan saya. nak cntik macam noni.pkai ah niey.. hahaha.. tapi benda ni 2 atau 3 buln sekali bru beli.walaupon pkai hari2 tapi dia lambat nak hbis. yg sellu sgt hbis pencuci muke gn toner je. .eyh! ada lagi.
ni pon original dari noni. gila make-up! :;)
haaa....nieyh bnda paling penting. make-up noni.bende ni sllu biey topupkan sikit2 je.sebab noni ni mak andam dan noni suke make-up .so,bnda ni penting la.punca rezeki jugak. noni punya barang make-up bukan brang yg mahal.murah je.macam jenama MAC kt carone chia banting pon bole dapat.hehe. foundation je beli yang ori la..sape kate nak cantik dan bergaya kena guna brang mahal je.NO!!! slah2. nk belajo meyh noni ajo. :). keyh.one more thing is.....
gambar hiasan 
handbag!mmg noni jarang beli. sometimes je. kalau nak beli pon TS jugak noni g. dekt bwah tuh.murah2 siot. semua harga RM25-RM45 only.baru-baru ni ada la noni beli satu. buat apa beli mahal2 kalau buat kita nampak murahkan.hehe. beli yang murah pon dah berbaloi nmpak cntik gak pe. cume kualiti ja berbeza. kalau noni nak beli yang mhal.. LV la jawabnye.harharhar :p rabak poket biey.hehe..
ape la..itu baru bab topik shopping barang2 noni. nieh ta masuk budget khai bab makan lagi.
nyummyyyy...

jeruk..fav saya..:p
 dulu kalau boleh hari-hari mau makan luar. noni ni mnegada-ngada.nak makn tuh la.nak mkan ini lah. ntah bpe bnyak dah.tak ingt. makn tanak dekat2 semua pi KL nun Sg.Besi.hehe.
kalau dah kluar jejalan sana sini.macam2 la nk makan. and one more thing,korang mesty selalu tengok noni upadte status MOVIE TIME......!!!!!!!
biey,nieh kita punya ticket wayang.cyg simpan.separuh ag kt biey en?
noni pon tataw berapa banyak tiket wayang yang noni dah kumpul sepanjang perkenalan kiteorang yang dah sethun ni. noni simpan dalam satu kotak.buat kenangan :)..okay-okay.macam2 la noni ni.semua nak cerita.eyh! punya pasal lah.haha...who cares rite biey. ada lagi nak cerita.kalau da pakai handset mesti banyak duit nak pkai buat topup kan2x.
nah amek topup freeeeeeee... hehe.. seingat noni.sepanjang perkenalan kami noni ada sekali atau dua je yang noni tlong topupkan kt biey.selebihnya biey yang topup kan.haha. bru sedar lah biey :p hehe. itu baru wet topup.wet biey bank-in time syg kt kampung ag.et b bg at belanje bulan2 ag. kalau kumpul balik.lepas kenduri kahwen.hahaha..besar sungguh pengorbanan biey. tengs biey.thats y i love you. not because your money. but it's because your hearts. :) ouh!fall in love again with khai.ehehehehe..:D
n then,korang kalau baca mesty korang cakap aik khai jeke yg kuar duit.. huhu.. mmg pon..but sometimes noni pon tolong dia jugak kalau dia susah.cuma noni ni lebih skit la time berjalan.shopping, mkan semua.hehe..jadi untuk anniversary kami ni. noni bg hadiah la kt biey. nak tahu apa dia.. ni haaa...
ncet NOKIA TORHLIGHT!.haha.bukan ni

bertukar kepada!!!!!!!!!!!

BALCKBERRY STORM II.!!!!!!!!!!!

magic tak?? haha.. ni je yang mampu noni bagi. hehe. kami kan dua-dua pkai nokia torchligt gitu.now nak tuka ah. storm 2. 2 bjik sekli angkat. gila nak bagi khai pkai sorang mana aci gitu.dia bole BBM noni plak ta boleyh. haha! jeles. da lama ta pkai ncet canggih cengini.batak ah skit en.haha..okay la.stop in here. bila-bila ada masa baru update lagi.
To: Mohd Khairul Nizam B. Sanusi.
HAPPY ANNIVERSARY 1 YEARS.HOPE WE'LL STAY TOGETHER TILL THE END OF TIME.
LOVE YOU SOO MUCHY!! bye alls :)









Monday, 18 February 2013

missing someone :;)



hey guys !..korng kenal tak mamat nieh.. i;m crazy fall in love with this guys .. huhu.. :p .act. aku rindu dekat dea jew ..haha. nsem kn ?.. haa jeles ?.jgn jeles..korng pon bole dpat yg mcm nieh ..huhu ..
eyh..da lame aku tak update blog kn.. senanyer nak bersih kn blog aqu nieh pasl samph2 yg aqu prnh update dlu..now da clean..tapi still ade lg sket..sbb noni tak pandai la nk edit2 blog sgt..huhu..cmni pon kre ok lah kan :).. and di kesempatan ini noni nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA bg yg puasa ..huu ..noni nak mntk maaf law ade buad slah dan silap dengan kawan2 yg tersyang..hee..kutip duet raya byk2 keyh..huhu.. bye!! .. btw, hubby i love soo much .. tengs coz being my beloved hubby .muahhhhh <3
dedicated ==> mohd khairul nizam <3

selamat hari raya


hai .. jumpa lagi .SELAMAT HARI RAYA .. hehe .. guys nak thu tak ..esok kita puasa bongsu kn ..last puasa kan..soo ..dengan bangga nya esok jugak genap hubungan kami selama 6bulan ..masih diawl perhubungan.. tapi pehh ..byk kli jugk gduh .. huu ..nk mnje2 .. byk ugk la dugaan kan .. macam2 yg terjadi .. tapi kami berdua tetap bersatu hati dan saling menyanyangi antara stu sama lain .. kmi ikat hati masing2 taw .. kan bie .. mohd khairul nizam saya nur syafiqah sangat yg teramat sgt pada awk bie !!!!!


comel kan hubby noniey .. manje je dea time nieh.. i'm fall in love for one again with my beloved hubby ! ..
and ATTENTION !!!!!
sapa yang berani kacau hubungan aku ..bersiap sedia lah kepala korang bawah kaki aku
BE ALERT !! OKAY !!
tak kisah la korang bekas awek dea ke.. bekas kawn ke ..bekas tapawe ke dan segala bekas yg ade!
korang tak berhak memiliki hati khai selain aku .. cermin diri dulu ebelum tang kap gambar .. err .. tada kna nmngena pon..haha ..ahh ! wateva lah .. yg penting aku percya yg hubby aku tak pndang belkang blek.
kalau ludah pon orang tak akan jilat balik . ni kan TAIK yg di buang tak kan lahh nak kutip balik kan :D
sedar lah sikit korang tuh taik yg dah dibuang ..
so jangan nak terhegeh ,.. okeyh .. peringatan untuk diri aku sendiri jugak ..!
khai is always belong to me !!! KHAI  is mine !! 
NO POKING2 ! NO FLIRTING2 ! NO TAGING2 ! 
I WILL KILL YOU GUYS !

hepy ever after


hye :D salam sayang semua.. pehh !! berhabuk dah blog noni. setelah kian lama tak update. hari akhirnya.. haha.. busy sangat sampai tak semapt nk berblogger. tade ape nk write down kt sni.. cume macam biasa lah just saying SAYA MANUSIA PALING BAHAGIA DALAM HIDUP <3. kenapa ?? why and why ? kerana saya mempunyai HUBBY yang sangat sayangkan saya dan menghargai saya. janganlah cemburu sebab setiap insan berhak memiliki kebahagiaan masing2..kan ???


dan nilah picture gedik2 kami berdua yang terhasil sewaktu keluar bercekerama dibawah bulan purnama semalam.. eceeewaahhh ! :p ... MODH KHAIRUL NIZAM tengs yer bawak sayang gan alia cari rumah sewa semalam.. habis stu seri kembangan ditawafnyer,.. huhu.. and yang paling best HUBBY teman sayang tengok konsert.. tenkiu sooo muchy.. soie taw semalam bukan tanak tengok wayang.. tapi cerita tak best la bie.. haha.. tapew.. at least kita dpat maman BURGER KING kat ALAMANDA kan bie?? .. haha.. hari pon tak dpat tengok wayang ag sebab yang sama crita tak ada yg best..genre yang sama je.. takde yang adventure.. tapi takpe.. kita dapat mamam DOMINO PIZZA kn.. haha.. lepas kena 3 suntikan vaksin.. banyak pulak syg makan.. haha.. tapi badan sakit2 lg.. hati senang takpe..and tengs also to MY BELOVED MAK MERTUA sebab risaukan menantu sulong dea ni.. tak hbis2 suruh mamam ubat.. yea mak..!! noni makn ubt. hehe .. :p eceh.. btw, i miss my mom so much.. tak sbr nk cuti.. ! :( .. and one more thing, sesape yang kt kolej yang cakap noni sombunk.. itu dusta semata2 dan tidak benar.. haha.. noni just ta cam korunk lahh.. rjin2 lah tegur bukan rugi pon.. senyum pon dah ckop.. huhu.. btw, pada kawan2 noni yang ada masalah sekarang ni.. noni doakan yang terbaik buat kamu CIK OTOMEN.. MIZS AZY LAUGH.. be strong okeyh.. remember kerana dugaan dirir kita bertambah kuat.. HIDUP INI INDAH KALAU KITA PANDAI MENGHARGAI <3 bye. selamat malam